workation bij A Casa Amarela

Het is nu bijna een jaar geleden dat ook in Europa Covid-19 zijn stempel kwam zetten. Vandaag precies een jaar geleden  liepen wij rond op het festijn “Tábua de queijos e sabores da Beira”, ervan uitgaande dat ons Portugese leven met het steeds mooier wordende weer écht van gang zou gaan. Wie had kunnen vermoeden dat heel Europa een maand later in lockdown zou zitten en er geen mogelijkheid tot reizen zou zijn. 

Dit heeft voor ons geleid tot een aanpassing van onze plannen en zijn we eerst flink aan het klussen geslagen. Toen eind juni de grenzen werden geopend werd al snel duidelijk dat Nederlanders huiverig waren om een vakantie in het buitenland te vieren en bleven massaal in Nederland. Dat heeft er toe gezet om ons te richten op de Portugese markt en dat was geen verkeerde beslissing. Daar waar wij bang voor waren, we spraken namelijk nog nauwelijks Portugees, bleek geen enkel probleem te zijn. 

In de meeste landen werd, daar waar het mogelijk was, thuiswerken een verplichting. Ook in Nederland. En als we de berichten moeten geloven zal het thuiswerken ook na Covid-19 grotendeels blijven. Want het blijkt dat het in veel gevallen heel goed werkt. En dat heeft ons aan het denken gezet. Want thuis werken en wonen en dat maandenlang is niet altijd even prettig. Maar biedt ook kansen. Want als je vanaf huis kunt werken, kun je dat vanaf elke plek op de wereld, zolang er maar goed internet is en een werkplek. Het eerste hebben we al, de tweede kunnen we simpel creëren. En zo is het idee ontstaan om workations aan te gaan bieden. 

Ons appartement Pinheiro is hier uitermate geschikt voor. Het is privé gelegen, heeft een eigen opgang, een zeer ruime patio met unieke zonligging en zicht op de bergen. Het beschikt over een volledig ingerichte keuken, eethoek, zithoek met smart-t.v. (met Netflix en Nederlandse zenders), een badkamer met inloopdouche en ligbad en 2 slaapkamers, waarvan we één kunnen we omtoveren tot kantoorruimte. Indien gewenst kunnen er ook 2 werkplekken worden ingericht. Met beeldscherm, toetsenbord, muis, bureau, bureaustoel, scanner/printer, supersnel 5G Wifi (200 Mbit/s) en de standaard kantoorartikelen. Net als thuis, maar toch heel anders. Want tijdens je lunch zit je op je eigen terras te genieten van het uitzicht op de bergen en de zon, of maak je een wandeling in het naastgelegen, heuvelachtige bos. Om na werk met een drankje op je terras te genieten van een fascinerende zonsondergang. 

En er is een privé netwerk beschikbaar. Je hoeft om te kunnen werken alleen je laptop mee te nemen, voor de rest wordt gezorgd. 

In het weekend trek je er op uit om de omgeving te ontdekken om misschien wel één van de mooiste wandelingen te maken die je ooit gemaakt hebt. Of lig je bij het zwembad te genieten van het uitzicht. En als het even mee zit is het zwembadwater begin mei al voldoende op temperatuur om een duik te nemen. Daarnaast zijn we bezig met het creëren van een fitnessruimte. Dus je hoeft niet van het terrein af om aan lichaamsbeweging te komen. Liever een stevige hike? Ook daarvoor hoef je niet ver weg. Zelfs vanaf A Casa Amarela zijn er prachtige wandelingen door de natuur te maken. 

En naar het er uit ziet komen er snel versoepelingen in de maatregelen en mogen hopelijk de restaurants en terrassen weer open. 

Kortom, combineer werk met een vakantiegevoel en boek je workation bij A Casa Amarela. Ook mogelijk tijdens de schoolvakanties, dan kunnen kinderen ook mee en richten we op een andere plek een werkplek in. Een workation is, buiten de schoolvakanties, mogelijk vanaf 3 weken. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden en prijzen? Neem dan contact met ons op. 

Tip: bespaar op je kosten door tijdens je verblijf je eigen huis te verhuren. 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Geverifieerd door MonsterInsights