Fraga da Pena

Actieve vakantie

 

Centraal Portugal is een woest, groen en dunbevolkt gebied dat uitblinkt in eindeloze vergezichten, lange wandelpaden, pittoreske dorpjes, rivierstranden en schaapskuddes. Genoeg te beleven dus voor de actieve natuurliefhebber. Daarbij zijn er vele sportieve mogelijkheden.

 

  • Rafting
  • Downhill mountainbiken
  • Serra da Estrela
  • Parapenten, bergbeklimmen of abseilen
  • Wandelen rondom Píodão
  • Golfen
  • Motorrijden
  • Chauffeur service
  • Culinair arrangement

 

DIRECT BOEKEN

 

De rivier Rio Paiva, met wild, schoon en helder water, is één van de meest geliefde plaatsen voor liefhebbers van rafting. De redenen zijn simpel maar krachtig: een steil parcours met een aantal opeenvolgende stroomversnellingen, fantastisch landschap en een stuk dat eindigt in een waterval.

Rafting

 

Wij laten je graag meegenieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft. Wil je je geen zorgen maken of je de juiste plekjes weet te vinden? Geen punt. We halen en brengen je graag tegen een kleine vergoeding. Wel zo handig als net bij die ene uitgekozen route het begin- en eindpunt een behoorlijk stuk uit elkaar ligt. De appartementen zijn voldoende uitgerust om volledige maaltijden te bereiden en de omgeving biedt ook genoeg restaurants om voordelig uit eten te gaan.

 

Parapenten, bergbeklimmen of abseilen is ook mogelijk in de regio.

 

Berg Atletiek en oriëntatietochten zijn andere activiteiten, die men hier kan beoefenen.

 

De tracks van Serra da Lousã garanderen pure adrenaline! Het landschap is adembenemend en de fauna ongerept, zodat soms een ree de weg kruist of een roofvogel overvliegt. De paden langs de bergruggen volgen betekent voor de bikers dat zij de sporen moeten volgen van de wilde zwijnen.

 

In Castanheira de Pêra is het de moeite waard om vanaf Coentral de oever van het riviertje Ribeira das Quelhas te ontdekken.

Vanuit Coja zijn meerdere mountainbikeroutes uitgezet. Mocht je niet in de gelegenheid zijn je eigen mountainbike mee te nemen, dan zorgen wij er graag voor dat deze voor je klaar staat bij aankomst.

 

Piódão, dit is zonder twijfel een van de meest pittoreske dorpjes van Portugal en staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Genesteld in de heuvels van natuurgebied Serra do Açor straalt het van sobere, pure schoonheid. Vanuit Piódão kun je mooie wandelingen maken door groene natuur van het natuurgebied Serra do Açor. Een bijzonder plekje om naartoe te lopen is Foz d’Égua. Het staat vooral bekend om haar prachtige stenen bruggetjes en spannende touw-met-planken loopbrug. Een andere wandeling leidt naar het gehucht Chãs d’Égua.

 

Het afwisselende, ruwe landschap, met de vele kronkelende bergweggetjes, leent zich uitstekend voor een vakantie met de motor. Wij hebben voldoende plek om je motor veilig en droog te stallen.

 

Golfe Montebelo in de omgeving van Viseu met mooie uitzichten op de bergen van de Serra da Estrela. Er zijn twee gescheiden banen met elk 9 holes; Curia Golfe in Curia. Het Grande Hotel da Curia is tevens een kuuroord. De 9-holes baan is niet te lastig en naar men zegt, prettig om te spelen.”

 

Dit is de naam van de hoogste berg van het vasteland van Portugal (1993 meter) en het gelijknamige gebergte. Daarin ligt het Serra da Estrela-natuurpark. In dit gebergte met gletsjerdalen ontspringen drie rivieren: de Mondego, de Zêzere en de Ceira. Zij zorgen voor een waterrijke en frisse omgeving. Dit en de wandelpaden (met een gezamenlijke lengte van 375 km) maken dit gebergte tot een ideale locatie om te wandelen of all-terrain activiteiten te ondernemen. Tijdens de koude maanden is de Serra da Estrela de enige plaats in Portugal waar u kunt skiën, sleeën, snowboarden of motorskiën.

 

 

 

 

Wil je graag actief al het moois ontdekken dat Centraal Portugal te bieden heeft?

Geverifieerd door MonsterInsights