Praia Fluvial

Relaxvakantie

 

Even helemaal bijtanken en je volledig in de watten laten leggen? Niets moeten, maar alles kunnen? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres.

 

Relaxen bij een rivierstrand

Rivierstranden genoeg in de buurt en de zee is een uurtje rijden. Lekker in de zon of schaduw relaxen en af en toe een duik in koel en helder rivierwater, of de stralen van een waterval op je rug laten landen. De rivierstranden zijn de ideale oplossing voor wie verfrissing zoekt in een rustige, vreedzame omgeving middenin de groene bossen. 

 

De rivieren lopen door bergen en dalen en door kleine paradijselijke toevluchtsoorden met natuurlijke dammen en kleine watervalletjes waar je heerlijk kunt wegdromen in de schaduw van een boom of kunt zonnen op een grasveld. 

 

DIRECT BOEKEN

Een bewijs van de bezorgdheid om de milieu omstandigheden, veiligheid en toegankelijk van die plaatsen, zijn het groeiend aantal rivierstranden met een Blauwe vlag, die betere toegankelijkheid van de stranden voor personen met een mobiliteitsbeperking biedt of de recreatieruimten met een gevarieerd dienstenaanbod. 

 

 

Rivierstranden met een Blauwe Vlag of Toegankelijk Strand-logo zijn er van het noorden tot in het zuiden van het land, maar de meeste vind je hier in Centraal-Portugal. Daar bevinden zich ook de meeste rivieren met condities voor het beoefenen van allerlei activiteiten. Ontdek het netwerk van rivierstranden van de leistenen dorpen Aldeias do Xisto of verken ze tijdens een wandeling langs de historische dorpen Aldeias Históricas of in het natuurpark Parque Natural da Serra da Estrela.

 

In en om het huis

Maar ook bij de accommodatie is voldoende gelegenheid om helemaal tot rust te komen. Lekker bij het zwembad liggen met een speciaal voor jou gemaakte cocktail en af en toe een verfrissende duik in het riante zwembad nemen. Hangen in de hangmat, of een boek lezen met uitzicht op bos of bergen. Het kan allemaal. 

 

Het bos, dat aan onze tuin grenst, biedt voldoende mogelijkheid voor het maken van een wandeling en je zult verbaasd staan van de diversiteit aan flora die je tegen komt. 

Praia Fluvial da Senhora da Ribeira

 

In de omgeving

De omgeving biedt veel mogelijkheden voor het maken van u uitstapjes. Hier een paar suggesties:

De subtiele en verfijnde wijnen van de Dão regio behoren tot de beste wijnen van Portugal. Er is een groot aantal wijngaarden dat wijnproeverijen organiseert.

[icon_text box_type=”normal” icon=”fa-fort-awesome” icon_type=”normal” icon_position=”top” icon_size=”fa-3x” use_custom_icon_size=”no” title_tag=”h2″ title_font_weight=”700″ separator=”no” text=”De Beira Alta heeft veel vestingstadjes en er zijn dan ook verschillende mooie kastelenroutes te maken met eigen vervoer. Eén optie is de kastelen te bezoeken van Trancoso, Almeida, Sernancelhe, Penedono en Marialva. Een andere route leidt langs Almeida, Castelo Rodrigo, Pinhel en Castelo Mendo.” icon_color=”#eb6050″ icon_hover_color=”#f8b883″ title=”Kastelenroute” title_color=”#391f33″ text_color=”#391f33″]

[icon_text box_type=”normal” icon=”fa-ship” icon_type=”normal” icon_position=”top” icon_size=”fa-3x” use_custom_icon_size=”no” title_tag=”h2″ title_font_weight=”700″ separator=”no” text=”Rio Mondego, boottochten over deze kronkelende rivier vertrekken onder meer vanaf de kade van Parque Dr. Manuel Braga in Coimbra.” icon_color=”#eb6050″ icon_hover_color=”#f8b883″ title=”Boottocht” title_color=”#391f33″ text_color=”#391f33″]

Behoefte om even helemaal bij te tanken?

[button icon=”fa-angle-right” target=”_self” hover_type=”enlarge” text=”Bekijk andere opties” icon_color=”#f8b883″ link=”https://accommodatieportugal.com/#vakanties” color=”#f8b883″ hover_color=”#f8b883″ background_color=”rgba(221,51,51,0.01)” hover_background_color=”rgba(255,255,255,0.01)” border_color=”#f8b883″ hover_border_color=”#f8b883″ border_radius=”4″]
Geverifieerd door MonsterInsights