Romeinse brug in Coja

Gezinsvakantie

 

Een gezinsvakantie bij A Casa Amarela, kleinschalig en te midden van de natuur, biedt veel mogelijkheden en werkt vaak verrassend uit op kinderen. 

 

Het is leuk om te zien dat juist kinderen kunnen genieten van hele simpele dingen. Zoals je eigen fruit plukken uit de boom, dat maakt dat het ineens veel lekkerder smaakt. Of een kudde geiten onderweg naar de wei, begeleid door Portugese herdershonden, voorbij zien komen. Zwemmen bij een waterval. Kortom, voor het hele gezin is hier genoeg te beleven.

 

DIRECT BOEKEN

Wanneer gezinsvakanties

Wij zijn dol op kinderen en zien ze dan ook graag komen. We realiseren ons echter dat er ook mensen zijn die hier voor hun rust willen komen en hoe lief je kinderen ook zijn, rust en kinderen gaan vaak niet samen. Want die willen lekker ravotten en dat mogen ze ook. Om aan alle wensen zoveel mogelijk tegemoet te komen zijn kinderen welkom tijdens de (Nederlandse) schoolvakanties en houden we de overige weken graag gereserveerd voor volwassenen.

Ruime appartementen

A Casa Amarela heeft 2 ruime appartementen met 2 slaapkamers die van alle gemakken voorzien zijn en beiden geschikt voor maximaal 6 personen. In de kinderslaapkamer staat een standaard een stapelbed. Dit kan simpel worden vervangen door een éénpersoonsbed of een kinderbedje. 

Faciliteiten voor kinderen

Er is op en rondom het terrein genoeg om de kinderen te vermaken. In de bar zijn boeken, speelgoed en spelletjes die je mee kunt nemen naar het verblijf. Tevens is er een T.V., een playstation en een Wii. Op het terrein vind je een petanquebaan, schommel en badmintonveld. Naast ons terrein is een kinderspeelplaats en een voetbalveld. Daar mag ook door onze gasten gebruik van worden gemaakt en kan er kennis worden gemaakt met de lokale bevolking.

 

Faciliteiten voor de ouders

Ook voor de ouders is er genoeg vermaak. Gezellig een spelletje petanque of een potje badminton. Met een vers bereide cocktail op een ligbedje bij het zwembad of borrelen en babbelen in de bar. Al dan niet vergezeld door een potje darts. Op het grote terras bij de bar zijn zitjes en heeft men overzicht over vrijwel het hele terrein en het zwembad.

 

Afgeschermd zwembad

Wij beschikken over een ruim verwarmd zwembad van 10×5 meter, dat volledig is ommuurd en afgeschermd met een toegangshek. Voor de allerkleinsten is in de tuin een peuterbadje.

fea862ee-9025-4bb7-a36d-4dc2187435b5

Gezinsactiviteiten in de buurt

Ook de omgeving heeft voldoende te bieden voor gezinnen. In de buurt zijn talrijke rivierstrandjes te vinden, waarvan de rivieren veelal niet diep zijn en sommige hebben zelfs watervalletjes. 

 

En een bezoek aan één de vele festivals gedurende de zomer of één van de vele weekmarkten (waarbij het traditionele kip eten niet mag worden overgeslagen) zijn absoluut de moeite waard. Vanuit de tuin loop je vrijwel direct het bos in, waar een heerlijke wandeling kan worden gemaakt over de heuvels. Maar er zijn ook verschillende uitstapjes te maken, zoals:

 

 

 

[icon_text box_type=”normal” icon=”fa-tint” icon_type=”normal” icon_position=”top” icon_size=”fa-3x” use_custom_icon_size=”no” title_tag=”h2″ title_font_weight=”700″ separator=”no” text=”In Coimbra ligt het ‘Portugal dos Pequenitos’: het Madurodam van Portugal. De beroemdste monumenten van Portugal vind je hier in het klein. Kinderen hebben een geweldig dagje uit in dit themapark!” icon_color=”#eb6050″ icon_hover_color=”#f8b883″ title=”Attractiepark” title_color=”#391f33″ text_color=”#391f33″ image=”283″][icon_text box_type=”normal” icon=”fa-plus-circle” icon_type=”normal” icon_position=”top” icon_size=”fa-3x” use_custom_icon_size=”no” title_tag=”h2″ title_font_weight=”700″ separator=”no” text=”Op loopafstand van de accommodaties bevind zich een publieke, afgesloten speeltuin met schommel, wipkip, voetbalveldje e.d. Perfect om even uit te razen voor de kinderen of om kennis te maken met de lokale bevolking.” icon_color=”#eb6050″ icon_hover_color=”#f8b883″ title=”Speeltuin” title_color=”#391f33″ text_color=”#391f33″ image=”328″]
[icon_text box_type=”normal” icon=”fa-motorcycle” icon_type=”normal” icon_position=”top” icon_size=”fa-3x” use_custom_icon_size=”no” title_tag=”h2″ title_font_weight=”700″ separator=”no” text=”In Seia ligt het Museu do Pão. Het is een knus museum waar je alles vindt over brood (bakken). Het museum heeft een eigen treintje over de weg om bezoekers naar het museum te brengen. Kinderen mogen van brooddeeg zelf iets maken en in het winkeltje zijn allerlei lekkere producten te koop.” icon_color=”#eb6050″ icon_hover_color=”#f8b883″ title=”Broodmuseum” title_color=”#391f33″ text_color=”#391f33″ image=”285″][icon_text box_type=”normal” icon=”fa-fort-awesome” icon_type=”normal” icon_position=”top” icon_size=”fa-3x” use_custom_icon_size=”no” title_tag=”h2″ title_font_weight=”700″ separator=”no” text=”Dit sprookjesachtige jachtslot werd begin 1900 gebouwd als koninklijk zomerverblijf op de plek waar ooit een klooster uit de 17de eeuw stond. Tegenwoordig is het een zeer luxe hotel met allerlei torentjes en andere tierelantijnen.” icon_color=”#eb6050″ icon_hover_color=”#f8b883″ title=”Palace Hotel do Buçaco” title_color=”#391f33″ text_color=”#391f33″]

Zin gekregen om met het hele gezin op vakantie te gaan?

Geverifieerd door MonsterInsights