Emigratie naar Portugal

Als wij onze droom om te emigreren naar Portugal aan anderen vertelden kregen we wisselende reacties. Van ‘super’, tot ‘zouden jullie dat nou wel doen, jullie hebben het toch goed hier’.

En inderdaad, we hadden het goed in Nederland, een heel mooi huis en voldoende inkomen. Maar toch ontbrak er iets. En dat was niet alleen mooi weer. De gejaagdheid, het moeten presteren in een steeds veranderende maatschappij en het bezitten van de nieuwste snufjes, belangrijker is dan om te kijken naar elkaar, begon ons steeds meer tegen te staan. 

En in Portugal, waar op sommige momenten de tijd een beetje stil lijkt te hebben gestaan, hebben we dit gevoel helemaal niet. Hier wordt geleefd bij de dag en mag je zijn wie je bent. En ben je gelukkig met wat je hebt. De vriendelijkheid en er voor elkaar zijn is oprecht en haalt het beste in je naar boven. Het is soms ontroerend om te zien hoe de mensen hier voor elkaar zorgen. 

Toen bleek dat er voldoende middelen waren om onze droom uit te laten komen hebben we een lange zoektocht gehad naar het vinden van de juiste plek. Vrijwel heel Portugal hebben we verkend en zijn uiteindelijk beland in Centraal Portugal. Nadat we hier geweest waren hebben we ons hart er aan verloren. Want wat ís het hier mooi. De rust, de ruimte en de geweldige natuur. 

In mei 2019 dachten we ons droomhuis gevonden te hebben en waren al bezig met het aankoopproces toen we na 2 weken een e-mail kregen dat de verkoper zich terug trok. Wat een teleurstelling was dat! Maar nadat we het op ons in hadden laten werken kwam een gesprek dat we tijdens ons bezoek in mei hadden gehad met iemand die een B&B met appartementen in dezelfde regio te koop had weer bij ons omhoog. Op dat moment hadden we onze keus al gemaakt, dus zijn er verder niet op ingegaan, maar na onderzoek bleek dit ook aan onze wensen te voldoen. En is gelegen aan de rand van een klein dorp, wat ook veel voordelen biedt, zeker voor gasten. Het andere huis lag boven op een berg en had weliswaar een schitterend uitzicht, maar ook lastig te bereiken, zeker na heftige regenval. 

Dus in juli 2019 weer afgereisd naar Portugal om A Casa Amarela te bekijken en dit bleek absoluut aan onze wensen te voldoen. Natuurlijk zagen we dat er wel wat aan gedaan moest worden, maar we zagen vooral de kansen. Want 3 ruimtes die reeds geschikt waren voor verhuur en nog mogelijkheid om uit te breiden. Misschien niet de 1,5 HA grond die we eerst voor ogen hadden, maar daar zijn we achteraf heel blij om. 

20 Januari 2020 was de overdracht en gingen we volop energie aan de slag om op 1 april 2020 te openen voor gasten. En toen kwam Corona…..Tijden van onzekerheid, maar positief als we zijn ingesteld halen we het beste er uit en komen we aan dingen toe die we anders hadden uitgesteld. Spijt hebben we zeker niet, want het leven is hier zoals verwacht en we hebben ons snel aangepast aan het leven bij de dag en dingen te nemen zoals ze zijn. En dat voelt goed, heel goed. 

Uiteraard is de start van ons avontuur uitgebreider dan boven omschreven. Benieuwd naar het hele verhaal? Boek dan je verblijf en we vertellen je graag onder het genot van een ‘bica’ of een  ‘coppo do vinho’ de uitgebreide versie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Geverifieerd door MonsterInsights