zicht vanaf zwembad

A Casa Amarela, luxe appartementen in Pinheiro de Coja | Tábua | Centraal Portugal

 

Vanaf zomer 2020 heten wij onze gasten graag welkom in onze geheel verbouwde boerderij in Pinheiro de Coja, in het Groene hart van Portugal.

 

Pinheiro de Coja is een klein dorpje met 150 inwoners. Op 4 KM-afstand is het grotere plaatsje Coja, waar diverse winkels en restaurants te vinden zijn en het beschikt over een plein waaraan meerdere cafés gelegen zijn. Bij mooi weer is het hier gezellig druk.

 

De accommodatie beschikt over 3 luxe verblijven, twee 3-kamer appartementen en een studio. Allen voorzien van een luxe badkamer en een privéterras. De appartementen zijn voorzien van een volledig ingerichte keuken. Eén appartement beschikt zelfs over een afgesloten tuintje en heeft zich op de bergen. 

 

Faciliteiten

Wij beschikken over een ruime, mooi aangelegde tuin met verwarmd zwembad (10×5 meter), schommel, zandbak, petanquebaan en diverse zitjes. Naast de accommodatie is een openbare speeltuin en een voetbalveldje, waar regelmatig dorpsbewoners te vinden zijn. De tuin heeft een ruim assortiment aan fruitbomen en -struiken waar gedurende het hele jaar vers fruit te vinden is. Vanuit de tuin loop je zo het bos in en kun je uren dwalen zonder iemand tegen te komen.

 

Gezellig samenzijn kan in de ruime bar met groot terras. De bar is groot genoeg om een waar feest te kunnen geven, of presentaties te houden.  

In de bar is een spelotheek, bibliotheek en een ruim assortiment aan DVD’s. Voel je vrij om hiervan een selectie mee te nemen naar je verblijf.  Aansluitend aan de bar is de ruimte met de steenoven. Kinderen zijn van harte welkom tijdens de schoolvakanties, daarbuiten alleen in overleg.  

 

Ligging & omgeving

 

A Casa Amarela is gelegen in Centraal Portugal en is daarom bij uitstek een goede basis voor het maken van uitstapjes. Het gebied biedt veel mogelijkheden voor sportievelingen (denk aan hiken, biken, golf of watersportactiviteiten), maar ook voor mensen die volledig tot rust willen komen. Ook motorrijders kunnen goed terecht, het is mooi rijden over de verschillende kronkelweggetjes en plek om de motor veilig en droog te stallen. 

 

Op één dag zowel skiën als een strandwandeling maken? Dat kan, zowel de zee als het skigebied liggen op een uur rijden. 

 

De plaats Coïmbra (waar één van de oudste universiteiten van de wereld staat), is een bezoek meer dan waard. Lekker slenteren in het oude stadshart, een boottocht maken op de rivier de Mondego of winkelen in één van de moderne winkelcentra. 

 

Centraal Portugal wordt niet voor niets ook wel het Groene hart genoemd en kent meerdere natuurgebieden. Het meest bekend is de Serra de Estrela met de hoogste berg van het vasteland (2.000 meter). Hier kun je gedurende de wintermaanden zelfs skiën.

 

De Serra de Açor heeft meerdere pittoreske leisteendorpjes, waaronder Píodão en wandelgebieden die je leiden over houten bruggetjes en langs watervallen. Een leuke en bijzondere dagtrip is naar Fraga da Pena, de watervallen bij Benfeita. Hier kun je in het beschermde natuurgebied helemaal naar boven wandelen naar de oorsprong van de watervallen. Met uiteraard een adembenemend uitzicht!

 

Uiteraard is er nog veel meer te doen. Wil je weten wat er nog meer te beleven is? Kom dan gezellig naar de bar of spreek ons aan en we vertellen je, onder het genot van ‘uma bica’ (Portugese espresso) graag wat er allemaal te doen is. Afgestemd op jouw wensen.

Romeinse brug in Coja

Wil je graag actief al het moois ontdekken dat Centraal Portugal te bieden heeft?

Geverifieerd door MonsterInsights